Kuhinje za diabetike

Lahko smo srečni, če smo zdravi in lahko jemo kar nam srce poželi in ne potrebujemo imeti kuhinje, v kateri je striktno izbrana hrana in v njej se ne najde ničesar kar ne smemo uživati. Ja pri  diabetesu je drugače. Tukaj morajo ljudje še kako paziti kaj jedo in koliko pojedo. Res je, da lahko že z pravilnim življenjskim slogom in s tem zmanjšanjem telesne teže, že pripomoremo, da se krvni sladkor lepo uravna. Ko pa temu ni tako pa moramo še kako skrbno načrtovati živila in kuhinje morajo imeti izdelke po njihovem glikemičnem vplivu. Veliko diabetikov pa ima tako imenovani metabolni sidrom. To pa pomeni, da ima oseba bolnik, hkrati z sladkorjem še zraven povišan krvni tlak in maščobe.

Če je to res potem veste, kako so prilagojene kuhinje za njih. Resnično ti ljudje morajo paziti na svojo prehrano, saj se jim bo zdravje bistveno poslabšalo, če ne bodo upoštevali prehrane.

Tako imajo diabetiki kuhinje opremljene z živili, ki jih lahko jedo. Že sam zdravnik, jim da navodila, tako da ne potrebuje bolnik sam raziskovati, kaj lahko je in kaj ne. Bolj je pomembno, da se le tega drži in svoje kuhinje ne založi z izdelki, ki vsebujejo sladkor.

Dobro pa je, da se te osebe tudi gibljejo. Da si poiščejo en šport v katerem bodo uživale in tako bodo lažje šle skozi dan, da ne bodo imele v mislih skozi svoje kuhinje. Drugače je to zelo težko, če imate hrano skoz na dotiku roke in preveč časa, to je naj hujši sovražnik bi lahko rekli. Ja prav preveč časa in kuhinje z hrano blizu nas. 

Če pa vas že napade lakota, pa le pojejte jedi, ki so vam dovoljene jajca, brokoli, jogurt, meso zelje. Nikar pa ne jejte sladkarij, prigrizkov, veliko sadja, riža, kruha, arašide. Tega vaše kuhinje niti naj ne imajo in tako bo pot lažja.